Szárított Périgordi szarvasgomba (Tuber Melanosporum) szeletek 5 g
Szárított Périgordi szarvasgomba (Tuber Melanosporum) szeletek 5 g
A Périgordi, más néven Francia fekete szarvasgomba jelenti a konyhaművészet csúcsát, erőteljes egyedi aromái miatt, amelyben az erdő talajának humuszos illatai mellett a mogyorós és aszalt gyümölcsös jegyek is megjelennek, összetéveszthetetlen a többi fajtával.
A franciák szerint ez a legfinomabb szarvasgomba, és a többi szarvasgomba csak tévedésből, más források szerint azért jött létre, mert a Jó Istennek gyakorolnia kellett egy kicsit, mielőtt a tökéletes csodát, a Francia fekete szarvasgombát meg tudta volna alkotni. A francia konyha jellegzetes fűszere.
A szárítás lehetővé teszi, hogy egész évben hódolhassunk szarvasgombás kaszinó tojás, omlett, tagliatelle, rizottó vagy akár szarvasgombás mártások élvezetének.
Az 5 g-os kiszerelés kb. 23-25 g friss szarvasgombának felel meg, és a kíméletes szárítási eljárásnak köszönhetően a szarvasgomba csíkok ugyanazokkal a kül- és beltartalmi tulajdonságokkal (forma, szín, íz, illat) rendelkeznek, mint a friss szarvasgomba.
Tálalási javaslatok:
A rehidratáláshoz tálalás előtt tegye fel néhány percre a szárított szarvasgomba szeleteket egy forró tányérra, esetleg a tűzhelyen fővő étel fölé.
Az edény gőzétől a szárított szarvasgomba szeletek rövid belül visszanyerik nedvességtartalmukat és a friss szarvasgomba küllemét, textúráját. A termék megfelel mind a friss szarvasgombát kereső vásárlók, mind vendéglátásban dolgozó séfek elvárásainak!
A szarvasgomba a konyha legnemesebb fűszere, ezért ne használjuk erőteljes ízvilágú ételekkel együtt, nehogy elnyomják a szarvasgomba aromáit!
A szarvasgomba leginkább olyan egyszerű, semleges ízű alapanyagokkal harmonizál, mint a főtt tészta - tagliatelle, rizottó, a burgonya püré, a vaj, tojás, csirkehús, halak, rákok, kagylók, csigák, vagy érlelt marha bélszín szeletek - carpaccio, semleges ízű sajtok.
A karakteresebb ízvilágú konyhai alapanyagok közül ajánljuk a szarvasgomba és a vadhúsok, pl. vaddisznó, valamint a Parma Reggiano/Grana Padano, más néven parmezán sajt párosítást. Sült húsok mellé pazar választás a Périgordi mártás néven elhíresült szarvasgombás barnamártás.
Különleges csemege a szarvasgombás liba- vagy kacsamáj - foie gras -, valamint a liba- vagy kacsazsír.
A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, de már egy szelet szarvasgombás vajjal megkent pirítós kenyérrel belépőt válthatunk a kulináris mennyországba!
-
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
Energia: 520,00 KJ/124,00 Kcal
Zsírok: 2,00 g
Ebből telítetlen zsírsavak: 0,00 g
Szénhidrátok: 2,80 g
Ebből cukrok: 2,80 g
Fehérjék: 24,00 g
Só: 0,00 g
Összetevők: szarvasgomba (Tuber Melanosporum)
Minőségét megőrzi: a gyártástól számított 2 évig
A termék valódi szarvasgombából aromák és ízfokozók hozzáadása nélkül készült, E-mentes termék!
Várható szállítás: 10 munkanap
A termékek nagy része azonban csak időszakosan kapható!
Francia termelőkkel kötött exkluzív megállapodásunk alapján!
-
Tömeg 5 g/db